2012. április 15., vasárnap

Húsvét

Idén ilyen volt a Húsvét otthon.
Receptek hamarosan.


Sült oldalas koszorú párolt zöldségekkel és krumplipürével


Spenótos-tojásos túrótorta és az elmaradhatatlan sonkatál


Répatorta


És végül, de nem utolsósorban a gyönyörű dekoráció, Anyukám csodálatos munkája.

2012. április 7., szombat

Tojásos- zsenge zöldbabos szendvicskrém


Ez nem is annyira recept, mint inkább ötlet.
Próbálok elszakadni ugyanis mostanában a megszokott vaj- felvágott- sajt szendvicsektől, és némi kreativitást vinni a feltétekbe, cél az egészségesség és az unaloműzés.
Az aktuális Nők Lapja Konyhája- ban remek ötleteket találunk Dolce Vita tolmácsolásában különböző szendvicskrémekre, de nemcsak ezért érdemes belelapozni az újságba.
Nekem rögtön megtetszett egy eredetileg kukoricás- tojásos szendvicskrém, de mikor már megfőztem a tojásokat, akkor jöttem csak rá, hogy bizony a kukoricakonzervből kifogytunk...
Na ennyiért azért nem fogunk bolta rohangáni, így szétnéztem a spájzban és találtam egy doboz FLAGEOLET babkonzervet, amit kifejezetten ilyen célokra szereztem be, itt volt hát az ideje kipróbálni.

Erről a babfajtáról ezt írja az internet:
"Small, creamy, pale green beans with tender skin and a fine, delicate flavour, these are much prized in France. They are actually small, young haricot beans that have been harvested and dried before they are fully ripe. Use them in tomato-based and meat stews, in mixed bean salads or tossed in butter to accompany roast lamb or veal. "

Vagyis a zöldbab egyik fajtája, és tényleg, kibontáskor halványzöld színű és zsenge szemek néznek velem szembe.
Az eredeti receptben a kukoricakonzervhez curryt javasol DolceVita, ez annyira nem illik a babhoz, így a 4 tojáshoz és az egy konzervhez és két zöldhagymát, valamint pár kiskanál vajat tettem, sóztam, borsoztam, és összemixeltem.
Az eredmény egy finom tavszi szendvicskrém, amit biztosan meg fogok ismételni.
És persze kipróbálom a kukoricás- currys verziót is.