2008. december 25., csütörtök

Házi majonéz


A házi készítésű majonéz köszönőviszonyban sincs a boltival, és egyáltalán nem bonyolult megcsinálni.
Azt hiszem, kalória ide vagy oda, mától kezdve szeretem.
:-)

Hozzávalók kb 3 dl majonézhez:

2 tojássárgája

porcukor
citromlé
mustár
olaj, amennyit felvesz, ez 2 tojássárgánál kb 2 dl

Elkészítés:

A tojássárgáját egy magasabb falú edénybe teszem, ízlés szerint teszek bele mustárt, porcukrot, pici sót, kis citromlevet, és robotgéppel összekeverem. Ezután óvatosan, nagyon kis adagokban elkezdem hozzáönteni az olajat, és apránként mindig simára keverem. Jó sok olajat fel fog venni, addig kell keverni, míg szép sárga, homogén, mégis tömény masszát nem kapunk, mint a képen. Én első körben nem találtam elég édesnek és ízesnek, úgyhogy tettem bele még egy adag mustárt, porcukrot és citromlevet.
Mások is a házi majonézre esküsznek, például Mamma:
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: