2010. július 13., kedd

The Perfect Summer Pie



Joanne Harris "A francia konyha" című könyvéből már megsütöttem ezt a pitét, rebarbarával.
Most eljött az idő a bogyós változat elkészítésére.

Hozzávalók:
A paté briseé- hez:
25 dkg liszt
17,5 dkg hideg vaj
2 dkg kristálycukor
1 tojás
( fél ek hideg víz, én kihagytam)

A töltelékhez:
50 dkg bogyós gyümölcs: feketeribizli, áfonya, málna
2 tojás
12,5 dkg cukor
175 ml tejszín
2,5 dkg liszt
2 kiskanál cranberry szirup
kevés vaníliaaroma

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.Az omlós tésztához minden hozzávalót robotgépbe raktam, késsel épp csak összeaprítottam, majd gyorsan összegyúrtam, és betettem a mélyhűtőbe. Közben előkészítettem a töltelékhez valókat, addig lehűlt a tészta. Ezután két folpackréteg között kinyújtottam, egy Ikeás kisebb piteformábát kibéleltem vele (kivajazni elfelejtettem), a felesleges tésztaszélt levágtam, , ment minden a mélyhűtőbe, míg elkészítettem a tölteléket.Ez mindössze annyi, hogy a tejszínt, tojást, cukrot és a lisztet, cranberry szirupot és vaníliaaromát összekevertem robotgéppel. Ezután kivettem a formát a mélyhűtőből, rászórtam a bogyókat, ráöntöttem a cukros- tejszínes cuccot, és már ment is be a forró sütőbe. Semmi elősütés, semmi vakonsütés, mégcsak meg sem szurkáltam.
Fél óra alatt sült meg, és Milliéknél a döntő focimeccs alatt nagyon hamar, nagy hümmögések és nyammogások közepette fogyott el.

Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: