Itt a tél, vitathatatlanul.
A nagy fekete- fehér- szürkeségben, délutáni sötétben öröm piros színű ételeket tálalni és fogyasztani.
(a színes ételek, zöldségek, gyümölcsök ráadásul nagyon egészségesek és tele vannak rákellenes cuccokkal, vitaminokkal)
A saláta receptje a GoodFood 101 Friss saláta című könyvből az epres pezsgő pedig a Szuflé magazinból származik.
Majd lesz egyszer poszt a "champagne" és a "sparkling wine" összehasonlításáról is. Most röviden csak annyit, hogy a "champagne" nevet csak és kizárólag Franciaország Champagne borvidékéről (kelet- északkeletre Párizstól) származó habzóborokra használjuk. Ebből kétfajta van: a "normál Champagne", ebben 3 fajta szőlőt használnak: Pinot Noir, Pinot Meunier, és Chardonnay. A másik neve Blanc de Blanc, amely 100%-ban Chardonnay. (Na de nem ilyen egyszerű ez: van még Rosé Champagne is- itt kezd bonyolódni a helyzet...nem is beszélve arról, hogy a Pinot Noir egy vörös szőlőfajta...)
Na de vissza a salátához, amely maradék grillcsirke nagyszerű felhasználási módja.
Hozzávalók a salátához:
maradék grillcsirke, felkockázva
saláta
szárított vörösáfonya
gránátalma magjai
Az öntethez ízlés szerinti mennyiségben:
görög joghurt
currypaszta
méz
citromlé
menta
Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
Az epres pezsgőhöz:
fagyasztott eper
pezsgő vagy habzóbor
pici cukor
kevés citromlé
Az epret kissé felolvasztjuk, mixerrel pürésítjük. belekeverjük a cukrot és a citromlevet, majd felöntjük a pezsgővel.
1 megjegyzés:
nagyon klassz párosítás, remek lehetett! :)
ami pedig a julia child könyvet illeti, american terms szerint vannak a mértékegységek, hiszen amerikaiaknak írta a könyvet, valamint ő is az volt. ha nincs feltüntetve, hogy átfordították a mértékegységeket, akkor az eredeti 1961-es kiadás reprintjéről kell, hogy szó legyen. nekem 2 héten belül jön meg az egyes-kettes kiadás egyben, alig várom :))
Megjegyzés küldése