2011. május 15., vasárnap

Egészséges vacsorák- Töltött padlizsán mozzarellával és paradicsommal

Azaz vacsorák 300 KCal alatt, mert itt a bikiniszezon, és itt az aktuális fogyókúraláz...
Véleményem szerint azonban nem kampányszerű fogyókúrázni kell, hanem folyamatosan oda kell figyelni, mikor mit eszünk.
A fogyókúra szótól amúgy engem a hideg is ráz, hiszen régebben ez azt jelentette, hogy no kenyér, no tészta, no csoki, no süti, na ne már... ezeket szerintem főleg este kell hanyagolni, szóval egy órás kardioedzés után ne együnk meg egy 600 kalóriás tejszínes tésztavacsorát plusz egy nagy szelet tortát csak mert olyan ügyesen edzettünk...
Viszont az is igaz, hogy kalóriaredukció, mozgás és következetes odafigyelés nélkül senki se várjon egy deka fogyást sem.
Ezen alapul amúgy minden sikerdiáta is, csak egy kicsit a sorok mögé kell nézni.
Szóval ezentúl új címke tűnik fel itt  blogon: vacsorák 300 KCal alatt.
Ezek a vacsik nem sok szénhidrátot fognak tartalmazni, hiszen azt estére már nem nagyon kell(ene) enni, de tartalmasak lesznek, mert biztos mindenki tapasztalta, hogy 2 levél salátával és fél cukkinivel bizony nem lehet jóllakni estére, akármilyen szépen tálaljuk is...
Emellett tervben vannak ebédek 400 KCal alatt, anikben lehet rizs, tésza, illetve más szénhidrátok is.
A recept egyébként a legújabb GoodFood magazinból származik, ahol a kalóriák mellett a szénhidrát- fehérje- stb tartalmat is feltüntetik egy- egy receptnél.


Töltött padlizsán 300 kalória alatt
4 személyre

Hozzávalók
2 padlizsán
2 tk. olívaolaj
1 hagyma, felaprítva
4 fokhagymagerezd, szintén felaprítva
12 db miniparadicsom, félbevágva
5 dkg olajbogyó, felaprítva
friss bazslikomlevél
12,5 dkg mini mozzarella, félbevágva ( 1 cs)
friss kenyérmorzsa (én parmezánt használtam inkább)

Elkészítés
A padlizsánokat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejüket, úgy, hogy maradjon egy vékony réteg a héjuk felett, és a belsejüket felaprítunk és félreteszünk.
A héjakat kicsit megspricceljük olívaolajjal, sózzuk, tekerünk rá frissen őrült borsot, és 200 C-on 15 percig sütjük sütőben.
Közben az olívaolajon elkezdjük pirítani a hagymát és a padlizsán belsejét, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
Kicsit tovább pirítjuk, majd mehetnek hozzá a paradicsomfelek. Sózzuk, borsozzuk, és kb 3 percig pároljuk még együtt. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a mozzarellát, összeforgatjuk, és visszatöltjük a padlizsánhéjakba.
( Ha használunk kenyérmorzsát, akkor most rászórjuk.)
Visszatesszük a sütőbe, amit közben visszavettünk 180 C-ra, és még 15 percig sütjük, amíg a mozzarella megolvad.
Tálaláskor megszórjuk parmezánnal és friss bazslikomlevéllel.
Kalóriatartalom: 1 db/266 KCal, 14 g szénhidrát, 20g zsír




Nincsenek megjegyzések: