Gyors vacsora főzés nélkül, ha épp van egy avokádónk, ami érett és meg kell enni.
Bár rengeteg recept található a neten avokádóval, de ezekben az avokádó vagy guacamole formájában kerül felhasználásra, vagy főzni kell hozzá, vagy kell valamiféle herkenytű, vagy tészta, stb.
Az alábbi elkészítés lényegesen egyszerűbb, és 10 perc alatt tálalható.
Előételként is felszolgálhatjuk, de nekem most vacsoraként is tökéletesen megfelelt.
Hozzávalók
1 érett avokádó
fél zöldcitrom ( nem csalunk sárgával)
1 jó minőségű makréla- lazac- vagy szardíniakonzerv
2 paradicsom
pár szem olajbogyó
só, frissen őrölt bors
Elkészítés
Először a paradicsomsalsát készítjük el: ehhez apróra vágjuk a paradicsomot és az olajbogyót, egy tálba tesszük és meglocsoljuk a zöldcitrom kifacsart levével. Sózzuk, tekerünk rá frissen őrölt borsot.
Kibontjuk a halkonzervet, és jól lecsepegtetjük.
Az avokádót kettévágjuk, magját kivesszük, meglocsoljuk pár csepp maradék zöldcitromlével, és a magja helyére kanalazzuk a paradicsomsalsát.
Egy tányérra tesszük, és mellé rendezzük a halszeleteket.
Petrezselyemzölddel és friss őrölt borssal díszítjük.
Mindenképpen zöldcitromot használjunk, ne csaljunk a normál sárga citrommal, mert attól csak savanyú lesz, viszont a lime, a paradicsom és az olajbogyó íze nagyszerűen harmonizál egymással, ez adja ennek a fogásnak a különlegességét.
1 megjegyzés:
Nem csak gyors, de guszta és finom is!
Megjegyzés küldése