2010. június 26., szombat

Epertorta tejberizzsel




Anyukám újra csodálatos tortát alkotott.
A PrímaKonyha 2010. májusi számában találta a receptet.

Hozzávalók:
a szív formához 8 tojásból sütött klasszikus piskótát

Töltelék:15 dkg rizs
5 dl tej
3 dkg vaj
5 ek kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszínből tejszínhab
eperlekvár
sok eper, tegyünk félre a díszítéshez, a maradékot vágjuk negyedbe/félbe


Elkészítés:
Tejberizst készítünk a rizsből, tejből, vaníliás cukorból és a vajból.
A tortalapot háromfelé vágjuk. Az alsó lapot bőven megkenjük eperlekvárral (beissza).
A tejszínhab 2/3- val összekeverjük a kihűlt tejberizst, egy részét rákenjük a második lapra, belenyomkodjuk a fél/negyed eperszemeket. A torta oldalára maradjon tejberizses hab, a tetejére csak tejszínhab kerüljön.
Eperszemekkel díszítsük.


Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Millie írta...

Bárcsak az én anyukám is tudna ilyeneket készíteni!!!
:-D
Nem maradt egy kis maradék?