A minap sétálgattam a piacon (imáádom a friss gyümölcsöktől, zöldségektől és bájos virágcsokroktól roskadozó asztalokat!), és egy öreg néne asztalán pár darab sárga cukkinibe botlottam.
Jött is velem mind haza ( a néni nem), és az alábbi fogást kreáltam belőle.
Az ötletet a Magyar Konyha aktuális számából vettem, amelyben a Balaton a fő téma.
Nekem bizony a Balaton a Riviéééra- Tihany, Szigliget, lángos, Kistücsök, Karolina Kávéház Füreden- nyammm- igyekszem sok- sok időt lenn tölteni a magyar tengernél, mert nem tudok betelni vele.
Szóval a Konyha Magazinban a cukkini az egyik fő téma, és egy cukkinipürére esett a választásom.
De hogy ne csak szájnak, hanem szemnek is ingere legyen a vacsora, nem tettem bele az összes sárga cukkinit a pürébe, hanem pár sült szeletet félretettem a tálaláshoz.
Mióta pedig a Metroban felfedeztük a halas hűtő sarkában eldugva a FineFood termékeit, az amúgy nagyon finom szardínia- és makrélakonzervek helyett inkább ezeket választjuk.
Füstölt makréla dupla cukkinipürével
Hozzávalók
ad hoc, ízlés szerint
sárga cukkini, egy-két darab
zöld cukkini, egy-két darab
olívaolaj, só, bors
zöldf űszernővényekről néhány levél, ami van, menta, bazsalikom például
citrom leve, esetleg héja
füstölt makréla
a tálaláshoz bulgur, ha tartalmasabbá akarjuk tenni
Elkészítés
A cukkiniket karikára vágom (nem hámozom), és kevés olívaolajon mindkét oldalukat megpirítom.
Pár szeletet félreteszek a tálaláshoz.
A maradék cukkinikarikák mehetnek a mixerbe, kicsi olívaolajjal, a citrom levével és héjával együtt. Sózom picit, borsozom, és összepürésítem, de ne legyen nagyon homogén.
Úgy tálalom, hogy alulra bulgurt halmozok, egy gyűrű segítségével, majd arra egy szelet sárga cukkinit, erre pedig a pürét.
Frissen őrölt borssal meghintem, melléteszem a halat és élvezem a nyárestét a teraszon.
1 megjegyzés:
Nagyon különleges fogás.
Megjegyzés küldése