Na nem mintha fogyóznék...
Távol álljon tőlem minden olyan diéta, hogy reggel ez KELL enned, délben azt KELL, vacsorára meg amazt KELL és minden más tilos.
Tudom, hogy néha- néha bizony nekilát az ember lánya egy- egy ilyen "csodadiétának"- ami engem illet, én ilyenkor már az első délután a hűtőm előtt találom magam egy hatalmas adag jégkrémmel a kezemben, vagy a TV előtt egy nagy tábla csokival, vagy épp egy üveg Nutellával...Szóval ezeknek a mikormitkellennedpontosandiétáknak bizony nem én vagyok a célcsoportja.
Különben szerintem aki naponta fut félórát, az megehet bármit...(persze ésszel...)
Úgyhogy magam is meglepődtem, hogy a wellnescafén Béres Alexandra receptjei között ugrándozva mennyi megtetszett.
Persze ő sokkal profibb a kalóriákban, zsírtartalomban, glikémiás indexben, mint én- ez a 21 napos kúra bizonyára egy nagyon jó irányvonal, ha valaki vaselhatározással bír, hogy márpedig holnaptól tényleg nekilát...
Végiggondoltam, nagyjából miket is szoktam pakolni a bevásárlókocsimba, és tulajdonképpen nem találtam túl sok különbséget a hozzávalókban.
:-)
Talán annyi kritikával élnék- ami már más fogyókúraétrendben is szemet szúrt- hogy 5 dkg túrót, 1 db virslit, 2 dl ananászlevet meg 12,5 dkg marhahúst stb nemigen lehet venni.
A többit hova tegyem???
:-)
Jöjjön itt két nagyszerű recept a fent említett oldalról- saját ízlésemre kreálva.
Sült karfiol
Hozzávalók
karfiol
olívaolaj
füstölt trappista sajt
só, bors, szerecsndió
Elkészítés
Egy tepsibe terítem a karfiolrózsákat, megöntözöm olívaolajjal, sózom, borsozom, megszórom őrölt szerecsendióval. Rádobálom a sajtkockákat, vagy rá is reszelhetem a sajtot. 200 C-on 20 perc alatt megsütöm.
A sült és főtt zöldségek íze között a különbség: ég és föld...A sült karfiol édes, omlós, és a füstölt sajttól pikáns...
Paradicsomsaláta mentával
Paradicsomszeleteket és zellerszárat olívaolajjal nyakon öntök, színes borssal megszórom, egy lötty olívaolaj, és kész.
Friss mentával tálalom, vagy friss bazsalikommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése