Nyári menü egy óra alatt
Business tripek után az egyik legkellemesebb kikapcsolódás a konyhában ügyködnöm.
Akkor is, ha egy csodás mesevárosból térek haza, ahol szintén 30 fok volt, hétágra sütött a Nap, hajók ringtak a vizen, és ismét rácsodálkozhattam a világ egy másik szeletére.
Akkor is, ha gyönyörűek a fehér éjszakák, és hálát adunk a Malévnek, hogy nem tart hetekig az utazás, mint régen mindjuk a Vasa hajóhoz hasonló járműveken.
Akkor is, ha lazac és lazac között lehet választani az éttermekben...
Jó hazaérni...
Na azért ne kelljen egész nap főzni, de egy óra alatt is csodás menüt lehet összeütni.
Kell hozzá néhány ötlet, mondjuk a mindig csodás GoodFood magazinból, egy zöldséggel- gyümölccsel feltöltött hűtő, jó zene, és egy pohár hideg habzóbor sem jön éppen rosszul...
:-)
Welcome home!
Előétel:
Avokádó hummusszal és paradicsomsalátával
GoodFood recept.
Hozzávalók két személyre
1 érett avokádó
2 paradicsom
egy szál újhagyma
pár darab nagy olajbogyó
só, bors, olívaolaj
egy lime leve
pár evőkanál hummusz
barna kenyér a tálaláshoz
Elkészítés:
Először a hummuszt készítem el: egy csicseriborsókonzervet, két gerezd fokhagymát, egy fél citrom levét és pár evőkanál tahinit beledobálok a mixerbe, sózom, borsozom, megnyomom a gombot, és várok, míg a kedvenc gépem simára keveri.
A paradicsomot felkockázom, a hagymát is ki kockákra vágom, az olajbogyót is felaprítom. Összekeverem, öntök rá olívaolajat, tekerek rá frissen őrölt sót és borsot, és egy lime levét, félreteszem a tálalásig.
Közvetlenl tálalás előtt rakom össze: az avokádót félbevágom, a magját kiveszem. Az üreget megtöltöm hummusszal, és a paradicsomsalátával tálalom, egy szelet rusztikus barna kenyérrel.
Főétel
Mentás- bazsalikomos kuszkusz grillezett padlizsánnal
Hozzávalók
1 padlizsán
sok- sok friss menta és bazsalikom
kuszkusz
olívaolaj, só, bors
pár darab miniparadicsom
fél citrom leve
Elkészítés
A kuszkuszt forró vízzel nyakonöntöttem, és állni hagytam. Pont kész lett, mire elkészültem a többi hozzávalóval.
A paradicsomot feldaraboltam, a fűszernövényeket összevagdostam apróra.
Összeforgattam a megpuhult kuszkuszt olívaolajjal, a paradicsommal, a fűszernövényekkel, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a citromlevet.
A padlizsánt dizájnosan meghámozom zöldséghámozóval, hogy csíkosak legyenek, így jobban mutatnak. Mehettek a kontaktgrillbe, ahol pillanatok alatt megsültek.
A képen látható módon tálaltam.
Desszert
...hihetetlen, de még erre is maradt időm! Mondjuk körülbelül 10 percnyi időt igényel az elkészítése...
Mivel ezt csak mi tudjuk, lesz ámulás- bámulás, mikor a vacsora végén elővarázsoljuk a hűtőből, ahol szépen le is hűl annyira, hogy tálalható.
Csiribú, csiribá!
:-)
Csak győzzük az elismerést bezsebelni!
Csokis grízpuding friss nyári gyümölcsökkel
Hozzávalók
4 dl tej, vagy csokis tej-normál tej vegyesen, ha van
6 ek búzadara
pár szelet jó minőségű étcsoki
2 dkg vaj
friss gyümölcsök összevagdosva
cukor/édesítő, ahogy szeretjük
(én nem raktam bele extra cukrot, mert 2 dl gyári dobozos kakaót használtam)
Elkészítés
A tejet, csokit, vajat egy lábasban elkezdem összemelegíteni, és mikor elkezd forrni, belekanalazom a búzadarát. Pillanatok alatt összeforr, ekkor egy hideg vízzel kiöblített formába öntöm.
Az egyetlen dolog, amiért aggódni kell, hogy csomós lesz, erre vigyázzunk.
Ha van valakinek ötlete, hogy lehet ezt elkerülni, ne habozzon megírni.
Kicsit hűl, mehet a hűtőbe, és a vacsi végén friss gyümölcsökkel tálalom.
Tegyünk be egy jó DVD-t, és élvezzük a hosszú hétvégét...
5 megjegyzés:
These look delicious, thanks a lot for sharing the recipe!
Ethan
pop art canvas art
Oh lovely, what a great recipe. Must try this out soon!
Arthur
http://www.canvasartprint.co.uk/
Really interesting recipe, must try this out!
abstract canvas
Great writing, I have done a piece about banksy art on my blog - you should check it out!
Oh god, I must get back into the kitchen and start cooking again!
xl canvas art
Megjegyzés küldése