Zöldmániám mindig előjön ilyenkor kora nyáron, salátát akarok, meg zöldborsót, meg olyanokat, ami itthon nincs (pl broad bean), és sok- sok zöld fűszernövényt... Most ezek növögetnek az erkélyen: menta, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring.
A titok a tápoldatban rejlik, és sok- sok vízben. Ezek a gyönyörűségek szimpla kis cserepesként kezdték a pályafutásukat, és itt már erős ritkítás és megszedés után láthatóak.
Ezekből lett a pesto házilag, alapreceptként a GoodFood pestoreceptjét használtam, ami amolyan hamis pesto, mert fenyőmag nincs benne, de így is tökéletes lett.
Házi pesto
Hozzávalók
Én csak szemre pakolgattam mindent a mixerbe:
bazsalikom, jó sok
menta, jó sok
olívaolaj
citromlé, só, bors frissen őrölve
parmezán sajt lereszelve
fokhagymegerezdek felszeletelve
Gomb megnyom, eredmény a képen.
A pestot a következő könnyű vacsora elkészítéséhez használtam, szintén a GoodFoodról szermányoltam, elsőre beleszerettem. Azért nagyon jó, mert egy jobb konyhában szinte minden van hozzá: tészta a szekrényből, parmezán, fokhagyma a hűtőből, zöldbab a mélyhűtőből... csak újkrumplit kel szerezni hozzá. Recept innen.
Tészta újkrumplival, zölbabbal, házi pestoval
Hozzávalók
bármilyen tészta, ami elég apró, hogy megtapadjon rajta a pesto, én orechiette-t használtam
pár szem újkrumpli, lesikálva, félbe/negyedbe vagdosva, megfőzve, maradjon roppanós
zöldbab megpárolva
pesto
A megfőtt tésztát összekeverjük a zöldbabbal, újkrumpli darabokkal, és összeforgatjuk a pestoval.
Friss borssal és esetleg még parmezánnal tálaljuk.
Kalóriatartalom: 405 Kcal/adag, ha pontosan méregetünk az eredeti recept szerint
2 megjegyzés:
Ahhh home made pesto is lovely, thank you for the recipe, must try it!
cheap canvas prints
Wow look at this, thanks a lot for sharing this with us!
city canvas
Megjegyzés küldése