2010. augusztus 17., kedd

Négy csillag és duck confit


 

Egyszer csak lesz majd időm itthon is duck confit-t készíteni...
Addig is marad a belga szupermarketben beszerzett, amúgy szuperomlós, isteni finom kacsacomb, ami nem utolsósorban 5 perc alatt felmelegíthető, illetve a maradék le is fagyasztható.
Azóta vagyok eme kacsa rajongója, mióta Párizs egyik eldugott, de annál népszerűbb éttermében megkóstoltam a TÖKÉLETESET.
Vajpuha volt, omlott, semmi agyonfűszerezés...pezsgővel...
Így igazán örültem, mikor belga séfem megtalálta a nem kevésbé tökéleteset, egy nagyon igényes szupermarket hűtőkamrájában. Azóta igyekszem, hogy mindig legyen pár darab a mélyhűtőben, sietős vagy fáradt estékre, mikor a halak-herkentyűk-saláták közben egy kis húsra is fáj a fogunk.

A köret nem kevésbé említésre méltó.
Miközben vezettem haza az irodából, azon járt az eszem, hogy két nyaralás és egy rettenetesen fontos céges míting között mi is van itthon, amiből a kacsához illő köret készíthető.

Találtam csicseriborsó- konzervet, friss  ruccolát tegnap sikerült beszerezni, egy cukkini is csoffadozott a hűtőben, valamint néhány félig elszáradt újhagyma, amit legfőbb ideje volt felhasználni.
Az újhagymát némi pucolás után felkarikáztam, és a szintén felkarikázott cukkinivel együtt olívaolaj és vaj keverékén megsütöttem. Ment is a mixerbe, egy doboz lecsepegtetett csicseriborsóval és két nagy marék ruccolával együtt, sóztam, borsoztam, mixeltem- az eredmény pedig az időközben felmelegített és kicsit átpirított duck confit-val együtt 10 pontból 10et kapott, és szubjektív skálán négy csillagot.
 :-)
Meg azt, hogy ez a vacsora bármelyik étteremben megállná a helyét.
Ezért érdemes ügyeskedni a konyhában.
:-)
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: