2011. január 12., szerda

BÚÉK- Tagliatelle beluga lencsével, lime- mal és citrommal

Boldog Új Évet kívánok minden kedves idetévedőnek!
:-)
Jó régen nem jártam már a saját blogjaimon...ennek több oka van, leginkább az, hogy minél kevesebb időt szeretnék gép előtt tölteni mostanában, inkább más dolgokra fókuszálok, hiszen annyi mindent lehet csinálni a nagyvilágban azon kívül, hogy ülünk a gép előtt...
Azért főzök ám mindenféle finomságot, de nem mind való a blogra, és sokat utaztam ünnepek körül, ami igazi kikapcsolódás volt, szóval ezért ez a nagy hallgatás.
Mivel a Szilvesztert olyan buliban töltöttem, ahol nem nagyon dívott a lencse, annál inkább a lazac és a koktélrák, ezért a lencseevést igyekeztem itthon bepótolni ezzel a lencsés tagliatelle-vel.
Mert lencsét enni kell, hogy sok pénzünk legyen!
Annál is inkább, mert finom beluga lencsét sikerült szereznem.
A recept a GoodFoodról származik.



Hozzávalók:

tagliatelle tészta
beluga lencse
vaj
fehér hagyma
fokhagyma
egy lime kifacsart leve
egy citrom héja
görög joghurt

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük, és időközben elkészítjük a mártást.
A lencsét is megfőzzük, de ne legyen túl puha, nem főjön szét, maradjon roppanós.
Közben a vajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Hozzákeverjük a lencsét, a lime levét, a citrom héját, sózzuk és tekerünk rá borsot. Hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük.
A tésztára mártást halmozunk, így tálaljuk.

Nagyon finom, friss íze lesz a citromhéjtól és a lime levétől.

Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: