Hoisin- szószos csirke mentás palacsintával és színes salátával
Néha a bevásárlóközpontokban meglepően jó dolgokra bukkan az ember, ha ügyes. Így találtam rá a kínai hetek keretében- szinte véletlenül- a Hoisin- szószra, amelyet gondolkodás nélkül pakoltam a kosaramba, mert korábban már kinéztem egy receptet amihez ez kellett.
Különben ugyanekkor sikerült szezámolajat, osztrigaszószt, halszószt ( ez utóbbi, hát hogyan is fogalmazzak szépen, nem nyerte el a tetszésem..., de nem is magában kell használni, úgyhogy azért teljesen nem reménytelen a dolog), szilvás chiliszószt és natúr kókusztejet is beszereznem többek között, amelyek ugrásra készen állnak a szekrényben a felhasználásra várva.
A wikipedia a következőket írja a Hoisin- szószról:
Hoisin sauce, or Haixian Sauce, (hǎixiānjiàng) also called suckling pig sauce, is a Chinese dipping sauce. The word Hoisin is a romanization of the Chinese word "海鮮" as pronounced in Cantonese. Despite the literal meaning of "seafood," Hoisin sauce does not actually contain fish. It is similar to the sweet noodle sauce made from fermented soybeans, but has the added ingredients of garlic, vinegar, and chili peppers. Additionally, it tastes less pungent than sweet noodle sauce. Mandarin-style Hoisin sauce ingredients include water, sugar, soybeans, white distilled vinegar, rice, salt, wheat flour, garlic, and red chili peppers, and several preservatives and coloring agents. Traditionally, Hoisin sauce is made using sweet potato.
Végül egy második, érdekesebb recept mellett döntöttem.
A saláta nagyon illett hozzá, mert a friss zöldségek ellensúlyozzák az édeskés szószt és a tömény palacsintát.
Köszönet LilaFügének, mert az ő receptje alapján csináltam:
http://lilafuge.blogspot.com/search?q=pszichedelikus
Íme a csirke és a palacsinta receptje:
Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt
6 dkg kukoricaliszt
3 tojás
kb 3 dl tej
só
1 ek szezámolaj
mentalevelek felaprítva
pici sütőpor
hoisin- szósz ízlés szerint
4 ek szójaszósz
2 ek cukor
2 csirkemellfilé szeletekre vágva
Elkészítés:
A hoisin- szószt, szójaszószt és a cukrot kissé összemelegítem, és beleforgatom a csirkét. Ha van időm, kis időre félreteszem, ha nincs, mehet egy tepsiben a sütőbe, ahol kb fél óra alatt megsül.
Közben elkészítem a palacsintát. A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverek ( a tej mennyisége a liszt minőségétől függ), végül belekeverem a szezámolajat és az apróra vágott mentaleveleket is. Forró olajon kisebb, de vastagabb lepénykéket sütök.( Nagyon gyorsan megsül egy- egy oldala, kb 1-2 perc alatt.)
A csirkét a palacsintákkal, a salátával és extra szósszal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése