Csokitorta szomorúság ellen
Tömény csoki- és kalóriabomba a javából!
A recept egyik kedvenc szakácskönyvemből való, amely először az Anyukám karácsonyi ajándéka lett. Ez a példány azonban túl messze van a fővárostól, vagyis tőlem, így magamnak is beszereztem egyet.
:-)
A könyvben vannak isteni pitetorták, Pavlovák, krémek, desszertek, fagyicsodák, és minden gyönyörűen tálalva és fényképezve. Egyből be is szereztem két méretben kerámia piteformát. Reklám nincs, de aki járatos a sütésben, már ránézésre tudja, honnan van.
A könyvben vannak isteni pitetorták, Pavlovák, krémek, desszertek, fagyicsodák, és minden gyönyörűen tálalva és fényképezve. Egyből be is szereztem két méretben kerámia piteformát. Reklám nincs, de aki járatos a sütésben, már ránézésre tudja, honnan van.
:-)
Különben bátran állíthatom, hogy a legeslegeslegjobb.
Ezt a tortát még sütni sem kell, és kb fél óra alatt összedobható, és minden csokiimádóvendéget elkápráztat...
Hozzávalók:
22 dkg csokis keksz
17 dkg puha vaj
22 dkg porcukor
12 dkg olvasztott csoki (jó minőségű, 60-70 %-os!)
3 ek brandy
1,5 dl tejszín
a díszítéshez csokipasztilla vagy csokiforgács, vagy ami épp akad a szekrényben
Elkészítés:
A csokis kekszet megdaráljuk, és 6 dkg vajat hozzákeverünk. Egyenletesen egy 20-23 cm-es piteformába nyomkodjuk.
A maradék vajat a porcukorral robotgéppel simára keverjük, hozzáöntjük az olvasztott csokit és ha épp akad, a brandyt. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a csokis masszához forgatjuk. (mmmmmmmmmmm)
Az igennagyonfinom csokis masszát a kekszes alapra simítjuk, és tálalás előtt jól behűtjük. Ez fontos, mert különben az alap morzsálódni fog, de másnap már nagyszerűen szeletelhető.
Ezt a tortát még sütni sem kell, és kb fél óra alatt összedobható, és minden csokiimádóvendéget elkápráztat...
Hozzávalók:
22 dkg csokis keksz
17 dkg puha vaj
22 dkg porcukor
12 dkg olvasztott csoki (jó minőségű, 60-70 %-os!)
3 ek brandy
1,5 dl tejszín
a díszítéshez csokipasztilla vagy csokiforgács, vagy ami épp akad a szekrényben
Elkészítés:
A csokis kekszet megdaráljuk, és 6 dkg vajat hozzákeverünk. Egyenletesen egy 20-23 cm-es piteformába nyomkodjuk.
A maradék vajat a porcukorral robotgéppel simára keverjük, hozzáöntjük az olvasztott csokit és ha épp akad, a brandyt. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a csokis masszához forgatjuk. (mmmmmmmmmmm)
Az igennagyonfinom csokis masszát a kekszes alapra simítjuk, és tálalás előtt jól behűtjük. Ez fontos, mert különben az alap morzsálódni fog, de másnap már nagyszerűen szeletelhető.
2 megjegyzés:
És aki kitalálja honnan vannak a formák az kap egy szelettel????
Mi a címe a könyvnek?
Egyébként én ezt a tortát kizárólag kapcsosban merném elkövetni, a szeletelés a gyengém sajna...
Mary Berry: Torták,sütemények,csemegék
Vince kiadó 2002
Megjegyzés küldése