2009. április 11., szombat

Közkívánatra- Anya csodaszép tortája mégegyszer





Hát ilyen felszeletelve. Nemcsak szép, finom is!
:-)
Mikor hazaértem, kiderült, hogy ez a torta nemcsak frissen finom, hanem nagyszerűen fagyasztható is, úgyhogy hipp-hopp, mintegy varázsütésre, egyszercsak ott termett az asztalon!
A tortaalap egyszerű kakaós piskóta, a felső réteg töltelék csokikrém, az alsó mogyorókrém, igazi mogyoróval, nem aromával.
A torta csokibevonatot kapott, és derelyemetszővel felvágott marcipáncsíkokkal díszítette az én szuper Anyukám.
A virágoról és a levelekről többen is kérdeztetek. Ez egy spéci kinyomóval készült, amire egy amerikai nyaralás során sikerült szert tenni.
Ugyanis beszabadultam egy hobbiáruházba, ami kb akkora volt, mint itthon egy kisebb bevásárlóközpont :-) .
Ott találtam csodás tortaalkatrészeket, díszítőket, arany- ezüst- és színes kisebb- nagyobb muffinkapszlikat, gyönyörű gyöngyöket (lsd másik blogom- másik szenvedélyem), könyveket, magazinokat, és még napestig sorolhatnám.
A sütis kreatív részleg pedig tobzódott a mindenféle formáktól, alapanyagoktól (mondjuk mind mű zsírcukor volt), a többkilós sugar icing alapoktól, dekorfiguráktól, többemeletes tálcáktól, és még sokmindentől, amire már nem is emlékszem, vagy rá sem jöttem, hogy micsoda.
Ott találtam ezt a mi krémkinyomónkra hasonlító kinyomóformát, amibe Anya kísérletezte ki a marcipános- vagy műmarcipános masszát, amit ételfestékkel megfest, és virágokat, leveleket, pillangókat varázsol ki belőle.
:-)

Posted by Picasa

3 megjegyzés:

Belly írta...

Gyönyörű mind a két torta:-D

trinity írta...

Gratulálok, ügyes Édesanyád!!!
Azt a hobbiboltot meg irigylem:)))

Salsa Orsi írta...

Hát az tényleg Kánaán volt! A hitelkártyám egyenlege utána már kevésbé... :-)