2009. április 5., vasárnap

Spagetti rucolával, lime-mal és prosciuttoval



Ez a recept kivételesen nem GoodFood.
(Onnan is lesz ismét hamarosan, mert épp most sültek meg a céklák a sütőmben,
és isteni finom illatok szállonganak. És bizony Ramsay bácsi receptjére várnak. De erről később)

Ez a tésztarecept az "ízvarázs " című szakácskönyvből való.
Nyárillat van a levegőben, és olasz ebédre vágytam.
Mivel időben bevásároltam a madaras teckoban, így lett hozzá minden hozzávaló.
( Az utolsó csomag rucolát én hoztam el, az utánam kb tizedmásodperccel érkező pár nem kis bosszúságára...)
De az Élet (,a Világmindenség meg Minden) már csak ilyen...
:-)

Hozzávalók:

spagetti
ruccola
feta sajt
pár szelet prosciutto sonka
1 ek reszel lime- héj
ízlés szerint lime- lé
2 ek kapribogyó
chilipaprika ízlés szerint
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:

A spagettit megfőzöm, közben az olajat elkezdem melegíteni, beledobom a fokhagymát, lime- héjat, chilit, kapribogyót, és épp csak addig melegítem, míg a fokhagyma illatozni kezd- nehogy odaégjen. Beledobom a szeletekre vagy kockákra vágott prosciuttot, és ropogósra sütöm.
Közben a tésztát leszűröm, és összekeverem a sonkás keverékkel.
Egy kis olívaolajat még lehet rálocsolni, ha nagyon összetapadt.
Rucolával és feta sajttal tálalom, frissen őrölt borssal megszórva.
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

trinity írta...

Szép tavaszi mediterrán ebéded volt!!!