2010. szeptember 26., vasárnap

Ricotta, spenót, sütőtök és óriáskagyló




Jamie recept.
Néha (sokszor) rákattanunk az olasz konyhára.
Ekkor előszeretettel használom Jamie Oliver Olasz Kaják könyvét, szerintem klassz, és nem különösebben bonyolult, persze tésztát még nem gyúrtam magam, mert nincs annyi időm pillanatnyilag...

Ez a recept egy finom vörösborral (pl György Villa Cabernet Savignon 2007, Villány) isteni vacsora.

Hozzávalók:
sült tök, az alábbi fűszerkeverékkel beszórva:
őrölt koriander, őrölt kömény, chilipehely
spenót
fokhagyma
ricotta
só, bors
menta
parmezán
óriás kagylótészta
vaj, olaj

Elkészítés:
Megfőzzük a nagy kagylótésztákat, félretesszük.
A sütőtököt olívaolajjal bekenjük, beszórjuk a fűszerkeverékkel. Megsütjük.
Közben vaj és olívaolaj keverékén elkezdjük pirítani a fokhagymát, de mikor illatozni kezd, rögtön hozzáadjuk a spenótot, kissé átforgatjuk.
Ha megsült a fűszeres tök, mehet minden a mixerbe: a tökdarabok, a spenót, a mentalevelek, a ricotta, frissen őrölt bors és pici só is.
A masszát én nem szeretem nagyon pépesen, inkább legyen kissé darabos.
Megtöltjük a kagylókat, és reszelt parmezánnal és frissen őrölt borssal tálaljuk.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: