2011. június 20., hétfő

Veggieburger.Veggie-licious.

A kb 1 éve vásárolt Vegetarian GoodFood abszolút jó befektetésnek bizonyult. Sok mindent elkészítettem már belőle, de még mindig kínál újdonságokat. A fotók gyönyörűek (az újságban), és rengeteg színes zöldség és gyümölcs kelleti magát a lapokon.
Jöjjön hát egy újabb vegaburger, ami minimális energiabefektetést igényel, bár kell hozzá néhány spéci hozzávaló: egy érett avokádó, salsaszósz, egy vörösbabkonzerv, egy lime és egy kontaktgrill.

Mexikói vörösbab-burger lime joghurttal és salsával


Hozzávalók az eredeti recept szerint
6 személyre
2x 40 dkg vörösbabkonzerv (ez kb 2x 24 dkg lesz, ha leszűrjük)
10 dkg zsemlemorzsa
 chilipor, ízlés szerint
friss koriander, felaprítva
1 tojás
paradicsomsalsa (Sparban és Metroban is lehet kapni, egy kis doboz bőven elég)
1 natúr joghurt
fél lime leve
só, frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
6 zsemle, teljes kiőrlésű lehetőleg, vagy bagett
avokádószeletek
friss saláta, hagymaszeletek

Elkészítés:
Előveszem a blenderemet, és belepakolom a leszűrt babot, a zsemlemorzsa nagyobb részét, a chiliport, és a korianderlevelek felét, valamint a tojást. Megnyomom a gombot, és nagyjából összemixelem, kicsit maradjon darabos.
6 részre osztom a masszát, és vizes kézzel lapos pogácsákat formázok, majd a maradék zsemlemorzsába forgatom őket.
Mehetnek a kontaktgrillbe.
Közben összekeverem a joghurtot, a lime levét és a maradék korianderleveleket, friss borsot is tekerek rá.
Mikor átsültek a pogácsák, a zsemléket félbevágom, ráteszek egy kevés lime-os joghurtot,mehet rá a saláta és a hagymaszeletek, (ha szeretjük), majd a pogácsák, és salsaszósz a tetejére.
Az avokádószeletekkel tálalom.

Kalóriatartalom: 195 Kcal/ adag

2 megjegyzés:

Napocska írta...

Szia

Most találtam blogodra, nagyon jól hangzik ez a zsemlébe való, szívesen kipróbálnám, a tojást belekevered a masszába vagy mikor teszed hozzá?

Salsa Orsi írta...

Szia, igen, azt véletlenül kihagytam, most látom csak. Mehet bele a mixerbe a babbal stb együtt.
javítom majd.