Gordon Ramsay recept.
Mostanában egyfolytában Pierre Hermé csokis könyvét lapozgatm, mert éppen életem azon korszakában vagyok, amikor CSOKIT AKAROK ENNI!!!.
Bár ebben a tortában egy fia csoki sincsen, a körteszezon kellős közepén egy csodás mandulás körtetortát alkothatunk.
Véletlenül bukkantam a receptre Sajtkukacék blogján, és azért is megörültem neki, mert régóta keresek olyan mandulakrémet, amit croissantba lehet tölteni, hogy egyszer otthon is készíthessek olyan croissant-t, amelyel ebben a francia pékségben kapni... és ebben a receptben szerintem nagyon hasonló dolgot kell kiverenünk a töltelékhez.
A torta igazából második látásra lett szerelem, mert (szerintem) kiszáradt, nem figyeltem arra, hogy légkeveréses sütőben 20 C-kal alacsonyabb hőmérsékleten kellett volna sütni.
Viszont másnapra a folpack alatt tökéletes állagúvá puhult.
A receptet megtaláljátok itt.
Köszi Niki!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése