Különleges desszert! Csak ínyenceknek ajánlom, mert nem egy klasszikus édesség.
Már elfelejtettem, hogy hol olvastam, úgyhogy emlékezetből írom le amire emlékszem.
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt, levével együtt
1-2 natúr camambert sajt
kevés barnacukor vagy cukorszirup
frissen őrölt bors
pár löttyintés Cointreau, Grenadin vagy más ilyen jellegű likőr vagy szirup
Elkészítés:
A meggyet a levével együtt egy edényben elkezdem melegíteni, hozzáöntöm a cukorszirupot vagy a barnacukrot, hozzáadom a likőröket és összeforralom. Nem kell édesnek lennie, inkább pikánsan savanykásnak.
A sajtot megfelezem- vagy negyedelem, tányérra rakom, mikróban kissé megmelegítem, de ez tényleg csak néhány fordulat, amíg kissé folyós lesz a belseje. Nem kell teljesen megolvasztani. Mellékanalazok a meggyes szirupból, és együtt tálalom. Majdnem elfelejtettem, hogy a végén frissen őrölt borsot tekerek rá, ettől lesz nagyon pikáns.
2007. május 25., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Milyen fajta camambert sajtot használsz hozzá?
Megjegyzés küldése