2007. május 25., péntek

Csokoládés túrótorta

Hozzávalók:

12dkg hideg vaj
25 dkg liszt
22 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
5 tojás
csipetnyi só
20 dkg étcsokoládé
50 dkg túró
1 zacskó vaníliaízű pudingpor (főzős)
a díszítéshez: csokipasztilla és menta vagy citromfű
Elkészítés:

A sütőt 175 C-ra előmelegítjük, légkeverésest 155-160 C-ra.

A feldarabolt vajat a liszttel, 7 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 tojással és a sóval összedolgozzuk.Gyorsan összegyúrjuk (a hideg bánásmódot szereti, ettől lesz majd omlós) és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe.
Margarinnal kikenünk egy kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát, úgy, hogy pereme is legyen.
Az alját villával egy kissé megszurkáljuk, és visszatesszük hűlni a hűtőbe.
A maradék cukrot és a vaníliás cukrot 4 tojással simára keverjük, belevegyítjük a túrót, a pudingport, belereszeljük a csokoládét.

(Ez a csokireszelgetés a legmacerásabb része a dolognak, itt kezdtem megbánni hogy belefogtam ebbe a tortába, mert az egész konyha tiszta csokireszelékben "úszott", ugyanis a leesett darabkák közben a melegben elkezdtek olvadozni. Nem is beszélve az elreszelt ujjaimról. Azonban a végeredmény mindenért kárpótolt. Szerintem nem lehet megúszni a reszelést és helyettesíteni pl olvasztott csokival, mert nem lenne ugyanolyan állagú a végén,mint így.)

Szóval az isteni csokis masszát az időközben elővett formába öntjük, és 1 óra hosszáig sütjük.

Ezt szintén túlzásnak tartottam egy ideig és félidőben tízpercenként elkezdtem nyitogatni a sütőajtót, nehogy odaégjen, de TÉNYLEG kellett az egy óra sülés neki, nem égett meg az alja!
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

kata írta...

Ez a torta egyszerűen pazar!