2008. január 6., vasárnap

Csokis- diós koszorú


Csokis- diós koszorú

Ez a süti egy barátnőmtől származik, és a világ egyik legegyszerűbb dolga összeállítani. Nagyjából mindent bele egy nagy tálba, összekeverni és kész.
A díszítést saját kezűleg kiviteleztem, marcipánízű gyári cukormázzal (amely kissé túl híg lett néhol), és cseresznyearomával festett marcipánnal, amiből kis gömböket formáztam. Szegfűszeg lett a közepe, és porcukorba forgattam, egyrészt így nem ragadt annyira, másrészt pedig a havas hatás eléréséhez. Leveleket is szerettem volna csinálni, de sajnos zöld aromát ( mandula) nem kaptam, így zöld pöttyökel díszítettem.
A receptben leírt mennyiség egy hagyományos tepsihez elegendő, én a koszorú mellé még 12 muffint is sütöttem belőle.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dkg kakaópor
3 tk. sütőpor
15 dkg barna cukor
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
3 dl olaj
1/2 dl tejszín
20 dkg vagdalt dió
15 dkg darabolt csoki
1/2 tk. só

Elkészítés:

A dió és a csoki kivételével minden egy nagy tálba teszünk, és sima keverékké dolgozzuk. Végül a csokit és a diót is belekeverjük, ezt már lehet kézzel is. 180 C-on (légkeveréssel 160 C-on) 25 perc alatt sül meg tepsiben, koszorúban és muffinformában figyelgetni kell és tűpróbával ellenőrizni.


Posted by Picasa

3 megjegyzés:

VOKinga írta...

Álomszépek a karácsonyi fotók, és ez a koszorú is igazán helyes!!!

Salsa Orsi írta...

Köszönöm szépen, bár a fotók nem engem hanem a Férjem és az Öcsém dícsérik. De hát ez nálunk már csak így van, én sütök- főzök, és aki épp kéznél van, az fotóz. :-)

Doctor Pepper írta...

hello Orsi, gyönyörűek a képek és klassz dolgokat csinálsz! csak így tovább!