Tengeri halfilé kókusztejben
Hozzávalók:
1 ek olaj
2 tk őrölt kömény
2 tk őrölt koriander
chilipaprika felaprítva
fahéj ízlés szerint
ánizs ízlés szerint
natúr kókuszkrém
halfilé
4 ek lime-lé
rizs
friss koriander és szezámmag a tálaláshoz
Elkészítés:
Közepes tűzön egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat. Beleszórjuk a köményt, koriandert, chilit, fahéjat és ánizst és addig pirítjuk míg a fűszerek illatozni nem kezdenek. Beleöntjük a kókuszkrémet és összeforraljuk. Hozzáadjuk a halat, óvatosan, hogy a filék össze ne törjenek, és addig főzzük a fűszeres kókuszkrémben, amíg porhanyóssá nem válik. Ezután a szószhoz keverjük a lime- levet is.
Tálaláskor a halat rizzsel és a mártással kínáljuk, korianderlevelekkel valamint szezámmaggal megszórjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése