2008. február 17., vasárnap

Vaníliás muffin



Vaníliás muffin

Ebben a sütiben már az fenséges, mikor sülés közben a vanília illata szállongva betölti az egész lakást...
Hát még amikor az ember megkóstolja...

Azt olvastam néhány női "kötelező olvasmány"-ban- amelyek ilyenkor a tavasz közeledtével valahogy nagyobb mennyiségben kerülnek a kezembe és másznak be a kosaramba/ kocsimba mindenféle helyekről (benzinkút, bevásárlóközpont, stb)- hogy idén a pasztellszínek lesznek divatban tavasszal.
A muffinok tálalása így már ezt a trendet követi, bár trend ide vagy oda, enélkül is imádom a pasztellszínű kistányérjaimat...
:-)

Hozzávalók:

185 g vaj
165 g finom kristálycukor
1 tk vaníliaaroma
1 cs igazi vaníliás cukor
3 tojás
165 g liszt
1 1/2 tk sütőpor

A tetejére:

2 dl tejszín
vaníliaaroma
vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt 160 C-ra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliaaromát. Egyenként beleütjük a tojásokat és habosra keverjük. A lisztet egy másik tálban összekeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához forgatjuk.
A muffinsütőbe kapszlikat helyezünk, belekanalazzuk a tésztát és kb 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Néhány percig hűlni hagyjuk, majd kihámozzuk a papírból és rácson hagyjuk kihűlni. Közben a tetejére való tejszínt habbá verjük, belekeverjük a vaníliaaromát, majd a sütikék tetejére halmozzuk, és megszórjuk vaníliás cukorral.







Posted by Picasa

1 megjegyzés:

habosforrócsoki írta...

Hát ez valami isteni!
A testvéreim és én is bolondulok érte.
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet!