Citromos halfilé parmezános rizottóval
Hozzávalók:
a rizottóhoz:
1,25 l zöldségleves (nálam standard a kocka sajna...)
2 ek olívaolaj
3 póréhagyma felszeletelve
440 g arborio- vagy rizottórizs
50 g reszelt parmezán
2 ek citromlé
frissen őrölt bors és só
a halhoz:
60 g vaj
1/2 citrom reszelt héja és leve
friss petrezselyem
4 halfilé
Elkészítés:
A rizzottóhoz a póréhagymát olívaolajon megfuttatjuk, kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk a rizst, 1 percig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Ráöntünk egy pohár levest, és addig kevergetjük, míg a rizs felszívja. Apránként hozzáöntjük a többi levest is, mindig csak akkor, mikor az előző adagot már magába szívta, közben szinte folyamatosan kevergetjük. Addig folytatjuk, míg a rizs puha, krémes állagú lesz.
Végül belekeverjük a parmezánt és a citromlevet, és ízlés szerint borsozzuk.
A halhoz a vajat felolvasztjuk, megsütjük benne finom porhanyósra, megszórjuk petrezselyemmel és a citromhéjjal,és megöntözzük a citromlével.
Citromszeletekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése