2008. március 16., vasárnap

Sárgarépás muffin




Sárgarépás muffin

Hozzávalók:


15 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
1/2 kk. szódabikarbóna
1 kk. fahéj
1/2 kk. őrölt gyömbér
10 dkg puha vaj
5 dkg cukor
10 dkg barna cukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 ek méz
20 dkg finomra reszelt sárgarépa

A mázhoz:

12,5 dkg tejszínes sajtkrém
1 dl tejszín

szeletelt mandula a tetejére


Elkészítés:

A sütőt 175 C- ra előmelegítjük, légkeverésesnél 155 C-ra.
A muffinformába belerakosgatjuk a kapszlikat. ( Nehogy már mosogatni kelljen!!!)
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát összekeverjük egy tálban a fahéjjal és a gyömbérrel. Nem kell spórolni, illatozzon csak! Én tettem még bele mézecskalács- fűszerkeveréket is egy keveset. Egy másik, nagyobb tálban a vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd a tojással és a tojássárgájával, ezután mehet bele a méz és a lisztes keverék, a végén pedig a sárgarépareszelék is.

15- 20 perc alatt sül meg. Tűpróba!

A tetejére összekeverjük a tejszínes sajtkrémet a tejszínnel, és mandulaszeletekkel díszítjük.




Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: