2011. június 2., csütörtök

Zöldfűszerek, zöld pesto házilag és zöld cuccos orechiette saláta

Zöldmániám mindig előjön ilyenkor kora nyáron, salátát akarok, meg zöldborsót, meg olyanokat, ami itthon nincs (pl broad bean), és sok- sok zöld fűszernövényt... Most ezek növögetnek az erkélyen: menta, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring.

A titok a tápoldatban rejlik, és sok- sok vízben. Ezek a gyönyörűségek szimpla kis cserepesként kezdték a pályafutásukat, és itt már erős ritkítás és megszedés után láthatóak.
Ezekből lett a pesto házilag, alapreceptként a GoodFood pestoreceptjét használtam, ami amolyan hamis pesto, mert fenyőmag nincs benne, de így is tökéletes lett.

Házi pesto


Hozzávalók
Én csak szemre pakolgattam mindent a mixerbe:
bazsalikom, jó sok
menta, jó sok
olívaolaj
citromlé, só, bors frissen őrölve
parmezán sajt lereszelve
fokhagymegerezdek felszeletelve
Gomb megnyom, eredmény a képen.

A pestot a következő könnyű vacsora elkészítéséhez használtam, szintén a GoodFoodról szermányoltam, elsőre beleszerettem. Azért nagyon jó, mert egy jobb konyhában szinte minden van hozzá: tészta a szekrényből, parmezán, fokhagyma a hűtőből, zöldbab a mélyhűtőből... csak újkrumplit kel szerezni hozzá. Recept  innen.

Tészta újkrumplival, zölbabbal, házi pestoval


Hozzávalók

bármilyen tészta, ami elég apró, hogy megtapadjon rajta a pesto, én orechiette-t használtam
pár szem újkrumpli, lesikálva, félbe/negyedbe vagdosva, megfőzve, maradjon roppanós
zöldbab megpárolva
pesto
A megfőtt tésztát összekeverjük a zöldbabbal, újkrumpli darabokkal, és összeforgatjuk a pestoval.
Friss borssal és esetleg még parmezánnal tálaljuk.

Kalóriatartalom: 405 Kcal/adag, ha pontosan méregetünk az eredeti recept szerint

2 megjegyzés:

ethan írta...

Ahhh home made pesto is lovely, thank you for the recipe, must try it!
cheap canvas prints

Arthur írta...

Wow look at this, thanks a lot for sharing this with us!
city canvas