2012. július 2., hétfő

Kapros újkrumplisaláta lazaccal

A nagy nyári melegben mi esne jobban egy hűs, de tartalmas salátánál?
Jamie- inspirálta recept, de mivel nem emlékeztem pontosan, hogyan csinálta, csak a hozzávalókra nagyjából, improvizáltam.
Tutira volt benne újkrumpli, lazac, tejföl és kapor.



Hozzávalók:
kb fél kg újkrumpli megfőzve, kettévagdosva
( lehet, hogy volt az 1 kg is?)
sok kapor aprítva
snidling apróra vágva
tejföl bőven
füstölt lazac ( az ALDI-ban elég jó minőségűt lehet kapni, viszonylag barátságos áron, egy kis csomag elég 2 embernek, kb 400 Ft)
1-2 bébicukkini, mandolinnal vékonyra szeletelve, nyersen
só, bors
fél citrom leve facsarva

Elkészítés

Az újkrumplit és a cukkiniszeleteket egy nagy keverőtálba rakjuk.
A tejfölbe keverjük a kaprot és a snidlinget, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a citrom levét, majd az öntetet óvatosan összeforgatjuk a krumplival és a cukkinivel.
Lazacszeletkékkel tálaljuk, dísztitésként megszórjuk még kaporral és frissen őrölt borssal.

Nincsenek megjegyzések: