2008. szeptember 12., péntek

Erdeigyümölcskrém á'la Stahl


Erdeigyümölcskrém Stahl Judit módra

Ez a krém egyszerűen zseniális.Pont.
:-)
Stahl Judit megosztja a magyar közvéleményt, egyesek úúúúúúúúúútálják, mások, mint én, imádják, mármint természetesen nem őt, hanem, a receptjeit. Megjegyzem, hogy Stahl-könyvből/műsorból/weboldalról én ugyan még rosszat nem sütöttem-főztem.
Ja, és ahogy leírja, tényleg olyan hőfokon annyi ideig sütve/főzve vannak kész az ételek, legalábbis az én sütőmhöz passzol.
Legjobban a legelső zöld színű könyve tetszik, ez különben is mérföldkő, ahogy egyik bloggerina (Millie) is fogalmazott a paprikás krumplik és a töltöttkáposzták között, bár ezek sem megvetendő ételek...

Ennyi méltatás után remélem Judit nem bánja, ha közzéteszem ezt a kb 15 perc alatt elkészülő szuper desszertet, amely különben a rózsaszín "büntetlen örömök" című könyvében található.
Hihetetlen, hogy alig pár hozzávalóból micsoda csodás dolgokat lehet kreálni.
A könyvből különben kedvencem még a kicsit hasonló citromkrém, amiből szimpla adagot már sohasem készítek, csakis duplát...
:-)


Hozzávalók:

10 dkg barna cukor
1 és fél dl víz
1 citrom reszelt héja és leve
(én csak a fél citrom levét tettem bele)
30 dkg erdeigyümölcs, fagyasztva is lehet
10 dkg joghurt
1 dl tejszín
(én növényi alapút használok, mert más fajták- márkától függetlenül- sokszor hagytak cserben, vagyis nem akartak felverődni)

Elkészítés:

A barna cukrot a vízzel felforralom, és pár perc alatt kissé besűrítem. Beleteszem a citrom héját és a citromlevet, és én ezután ráöntöttem a fagyott gyümölcsre, egyrészt hogy az gyorsabban olvadjon, másrészt hogy a cukorszirup lehűljön. Ezután összeturmixoltam, a kézi botmixerem is elboldogult vele.( Ebben a fázisban azt vettem észre, hogy elkezdtem bekanalazni a gyönyörű bordó színű édes gyümölcsös cuccot, úgyhogy gyorsan félretettem...)
Jöhet hozzá a joghurt (bekanalazás ismét elindult, még gyorsabban félretéve, mielőtt már így elfogy az egész...)
Habbá verem a tejszínt, összekeverem a joghurtos isteni gyümölcsös pürével, és mehet poharakba, majd a hűtőbe.









Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Én is szeretem a Judit receptjeit. És még én sem csináltam semmit olyat, ami nem ízlett volna. :-))))

A krémet már mi is fogyasztottuk egy páron és nagyon finom. Gyakran csinálom desszertnek is, ha vendégek jönnek.
Üdv, Gabriella