2008. november 28., péntek

Otthon, édes otthon

Otthon, édes otthon

Hiába, Anya főztje mégiscsak Anya főztje, felül nem múlható, igazi otthoni gyerekkori ízek.

Sült csirkecomb rendhagyó rizibizivel



Aranygaluska vaníliasodóval





Aranygaluska

Tészta:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg margarin
5 dkg cukor
csipet só
olvasztott margarin a kenéshez

A rétegek közé
20 dkg darált diót 15 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral összekeverünk

Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, pici cukorral.
A sót, lisztet összevegyítjük, a felfutott élesztővel összekeverjük, hozzátesszük a tojássárgáját, és a maradék cukrot. Elkavarjuk, és a többi langyos tejjel fokozatosan dagasztani kezdjük. Végül hozzáadjuk az olvasztott margarint, ezzel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, átgyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Lisztezett, zsírozott/margarinozott tepsibe egy sort lerakunk, és vékonyan megkenjük olvasztott margarinnal.

Az első réteg lerakott tésztát meghintjük a diós cukorral, majd újra tészta, olvasztott margarin, cukros dió, míg a hozzávalók el nem fogynak. Tetejére csak tészta kerüljön, és azt is lekenjük olvasztott margarinnal.
( Nálunk bizony diós réteg került felülre, de így is jó lett)
A maradék tésztából formált virágokkal, levelekkel díszítettük.

180 C-on kb 30- 40 perc alatt sül meg, sütőtől függően.
Mikor a teteje kezd pirulni, visszavehetjük a hőfokot.

Vaníliamártás:
1 vaníliás pudingpor (főzős)
¾ l tej
cukor ízlés szerint
vaníliaaroma
vaníliás cukor

1 vaníliapudingport ízlés szerint cukrozunk, kicsi tejjel elkeverjük, és a maradék tejjel csomómentesre keverjük. Állandó keverés mellett lassan(!) felforraljuk, vaníliaaromával és vaníliáscukorral ízesítjük.

Az aranygaluskát a vaníliamártással kínáljuk.

Kategóriák:
1. Anya, ez isteni!
2. Seperc alatt elfogyott
3. Meddig fotózol még, mikorkóstoljukmármeeeeeeeeeeeg????


Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: