2009. szeptember 18., péntek

Párizs, Morning croissant


Párizsban lehet szobát foglalni reggelivel- de minek???
Hiszen annyi, de annyi remek kávézó van, finomabbnál finomabb péksüteményekkel, és isteni kávéval...
És a pincérek egyszerűen fantasztikusak, ahogy felöltöznek például- úgy láttam, hogy a (svájci)sapka szinte kötelező, de a pincérlányok oldaláról sem hiányozhatott a Louis Vuitton oldaltáska...
És udvariasak, mint általában- legalábbis az én tapasztalatom szerint- a francia emberek. Bonjour Madame, Bonsoir Monsieur- ez az általános köszönés, minden hölgy Madame és minden úr Monsieur, még a gyerekek is így köszönnek és kérnek elnézést.
(most ide kívánkozna egy jókora adag méltatlankodás és két esetismertetés, ami a gépem landolása utáni 15 percben történt itthon, és a tipikus no comment magyar mentalitásból fakadt, de nem akarom elrontani a saját hangulatomat Párizst idézve...)



Igazán öröm a napot egy ilyen helyen kezdeni, főleg ha még a nap is süt.


Volt szerencsém kétszer is itt reggelizni, ki nem hagynám a következő alkalommal sem, ördög vigye a (különben bizonyára kiváló) hotelreggeliket!


Ez pedig már a Montmartre, háttérben az említett pincérekkel- OK, ez túristacélpont, de a városban is hasonlóan néznek ám ki...
Nem tudom itthon ez miért nem szokás- vannak nagyon jó pékségeink, miért nem lehet eléjük néhány asztalt meg virágot kitenni gyakrabban?
Persze mi magyarok mindig rohanunk, idegeskedünk, irigykedünk és rossz a kedvünk, de sokba telne, ha NÉHA lazítanánk és mosolyognánk egy kicsit???
Szerintem nem.
Én próbálom elég gyakran megtenni, és ha csak 5 percem van egy kávéra, akkor annyit élvezek, de azt maximálisan...


Cuki, nem?
:-)
Posted by Picasa