2010. június 20., vasárnap

Brugge- kedvenc kávézóm


...amely nem máshol, mint a gyönyörű Brugge- i piacon található, mégpedig minden szombat délelőtt. A főtéren. A piac igazi gasztromennyország...
Egyszerűen imádom. Minden kapható, mi szem- szájnak ingere: nyers és kész ételek, halak, húsok, pékáru (de micsoda kenyerek...), egzotikus fűszerek, szárított gyümölcsök...
A hal- és herkenytűválaszték óriási, mivel Brugge csak pár kilométerre van a tengertől, Zeebruggetól illetve Knokke-től. Ám ezen a részen nem kifejezett halpiac van, hanem félig vagy egészen elkészített termékek, illetve van persze nyers váltotat is a pultokban. Ugyanez igaz a csirkére és a husikra, emellett pástétomok, kolbászok, sonkák és felsorolni sem tudom még hányféle ínycsiklandó étel kapható. Persze így könnyű főzni...az ember megveszi, hazaviszi, ée előveszi. Maximum pár percre berakja a sütőbe.
A zöldség- gyümülcs- és virágpiac is közel van ide, szóval egy menetben minden megvásárolható.

Kedvencem mégis ez a kávézó/ teázó.
Télen- nyáron lehet itt felüdülést találni.
Két nagyon kedves úr a "házigazda", akik szorgosan sürögnek- forognak, és főzik a kávét.
Kávét és teát vásárolni is lehet zacskóban, például felülről a második sor üvegben csak zöldteák sorakoznak.  Van például Van Gogh művésznevű zöldtea, melyben sárga és lila virágok vannak.
:-)Maga a kávézó nem más, mint egy kinyitható kocsi a berendezéssel, néhány asztal és napernyő. Vagy esernyő, attól függ.
Az emberek megállnak pár percre, beszélgetnek, körbeadják a tejet és a cukrot (amiket senkinek sem jut eszébe ellopni).
Vagy továbbsétálnak a papírpohárral a kezükben, vásárolgatva, és a menün gondolkodva.


A kávé pedig forró, isteni, és mindig kapok hozzá csokit.
:-)
Hiába, ez mégiscsak Belgium.
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Nem szép dolog az irigység, de most ez zakatol bennem!