2010. június 26., szombat

Stockholm Wedding Cake...


...vagyis Gasztrokörkép Stockholmból 2.

Királyi esküvő lázában égett Stockholm.
Ottlétemkor egy hete tartott már az esküvő felvezetésének szánt Love Stockholm nevű rendezvénysorozat, zenével, tánccal, étellel, itallal.
Viktória amúgy jócskán megváratta az országot, de a 33 éves hercegnő sokáig a tanulást tartotta a legfontosabb feladatának.
A vőlegény, akinek ma már a „Västergötland hercege” megszólítás dukál – Viktória édesanyjához, a német légiutas-kísérőből lett Silvia királynéhoz hasonlóan –, egyszerű polgári családból származik, apja egy vidéki szociális hivatal vezetője volt. A harminchat éves diplomás sportpedagógusnak három edzőterme van Stockholmban. Viktóriával a fitnesz hozta össze, ő volt a koronahercegnő személyi edzője.

És az esküvői készülődésből nem hiányozhatott a torta sem: egy kávézóban találkoztam vele, és persze rögtön meg kellett kóstolnom.
A piskóta habkönnyű, a töltelék nemkülönben. Legcsodásabb viszont a hófehér fondantborítás volt: makulátlan, könnyű, nem túl édes fehér réteg a süti tetején.
Hogy végül ez került- e valóban a királyi asztalra, nem tudom. Erről nem szól a fáma.
Én mindenesetre el tudtam volna képzelni.
:-)




Az üzleteket elárasztották a Viktória trónörökösnő és vőlegénye, Daniel Westling fitneszedző képével díszített csokoládés dobozok, tányérok, bögrék, a posta külön bélyegeket is kiad a különleges alkalomból.



„Az év esküvője” természetesen nincs ingyen. A ceremónia, a felvonulás, a vacsora, a ruhák és az egyéb kiadások összesen húszmillió koronába (félmilliárd forintba) kerülnek. Csak a stockholmi katedrális portalanítása 500 ezer koronába került, nem beszélve a vőlegény szülővárosában, Ockelbóban rendezendő 30 ezer fős (!) grillparti költségeiről…
(forrás: Népszabadság online)
Posted by Picasa

2 megjegyzés:

alchri írta...

Szia! Szilvia nem stewardess volt, hanem hostess a müncheni olimpián 1972-ben, ott ismerte meg a királyt. Több nyelven beszél, ö volt a tolmácsa.
Gyönyörü esküvö volt, én a tv-ben néztem;)

Salsa Orsi írta...

akkor a Népszabadság tévedett :-)
nade sebaj, fő a Szerelem!