2012. július 13., péntek

Sült cukkini krémes polentával


A cukkini és a zöldfűszerek is a vadonatúj kiskertemben termettek.
Nagyon büszke vagyok ám rájuk!
Tapasztalatok a kiskertről később, elöljáróban csak annyit, hogy egyáltalán nem értem azokat, akik kertes házban laknak, nem dolgoznak, de a kertjüket felveri a gaz és sírnak, hogy kevés a segély.
Tessék kiskertet csinálni, és lesz egy csomó zöldség, gyümölcs.
Nem kell ám minden szál petrezselyemzöldért a teckóba menni!
Kevés befektetéssel, minimális gondoskodással és rendszeres öntözéssel mindenkinek sikerülhet, ha nekem, abszolút kezdő kertésznek is ennyi minden megterem zsebkendőnyi területen.

De vissza a cukkinihez és a krémes polentához!
3 cukkini is megérett a cserepeimben, egy zöld, egy sárga és egy csíkos, zöldfűszer is rengeteg illatozik a kertben, és krémes polentát kívántam.
Ez készült belőle- könnyű nyári vacsora, színes, egészséges, finom.

Hozzávalók:
kukoricadara
só, bors, zöldfűszerek apróra vágva
cukkini, mandolinnal felszeletelve vékonyra
fokhagyma, szintén vékonyra szeletelve
provanszi fűszerkeverék

Elkészítés

A kukoricadarát foró vízbe csorgatjuk, fokozatosan, hogy ne legyen göbös.
Megfőzzük, de úgy, hogy ne legyen gumi a végeredmény, maradjon krémes állagú. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldfűszereket keverünk bele (zsálya, organo, zöldhagyma, bazsalikom).
A cukkinit kevés olívaoljaon nagy serpenyőben elkezdjük sütni a fokhagymával, amíg megpuhul, nem kell, hogy szétessen, marajanak a szeletek egyben. Szintén sózzuk, borsozzuk, ebbe is teszünk a zöldfűszerekből, illetve provanszi fűszerkeverékkel is ízesítjük.
Tálaláskor egy mélyebb tányérba tesszük a kész polentát, a tetejére halmozzuk a cukkinit, és megszórjuk frissen őrölt borssal valamint a maradék fűszernövényekkel.

1 megjegyzés:

kira21 írta...

Igazad van a foldterulet kihasznalasaval kapcsolatban, egyetertek. A recept nagyon tetszik, mind a polentat es mind a cukkinit nagyon szeretem. Ezeknek a kombinacioja nagyon jo otlet volt! A fotoert kulon dicseret!!