2006. szeptember 16., szombat

Indiai gyümölcsös pulykasült

Hozzávalók: 70 dkg pulyka- vagy csirkemell, 2 kis fej vöröshagyma, 1 ananászbefőtt, 1 kk curry, 1 kk koriandermag, 2 dl húsleves (kockából is lehet), 4 alma, 4 dkg vaj, 25 dkg natúr joghurt, 2 ek olaj, apróra vágott korianderlevél a díszítéshez, só, őrölt bors

Elkészítés: a húst szeletekre vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A húst az olajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, curryvel megszórjuk, hozzáadjuk a hagymát és a húslevessel felöntjük. Lefedve puhára pároljuk, majd a zsiradékból kiszedjük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, felkarikázzuk, és a vajban aranyszínűre sütjük. A koriandermagot kicsit összetörjük ( én nylonzacskóban szoktam a húsklopfolóm sima oldalával), az almára szórjuk és az ananászkarikákat is hozzáadjuk.Borssal megszórjuk és puhára pároljuk.
A visszamaradt zsiradékhoz, amiben a hús sült, hozzákeverjük a joghurtot, és kissé besűrítjük.
Köretként főtt rizs- vadrizskeverék illik hozzá. A húst a gyümölcsökkel és a mártással tálaljuk, díszítésként korianderzölddel megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: