2006. szeptember 16., szombat

Mexikói tésztasaláta

Hozzávalók:

1 doboz konzerv vörösbab
1 fej hagyma
1 cső zöld húsú paprika
1 cső piros húsú paprika
1 cső sárga húsú paprika
1 paradicsom
chilipaprika ízlés szerint
30 dkg orsótészta
6 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
barna cukor

A babot leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát felaprítuk, a paprikákat felkockázzuk, a paradicsomot is.A tésztát roppanósra főzzük. Közben az olajon megpároljuk a karikákra vágott chilit, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, borssal és a barna cukorral ízesítjük. A tésztát összekeverjük a zöldségekkel, babbal, rálocsoljuk a meleg chilis öntetet és összeforgatjuk. ( Az öntetnek melegnek kell lennie, mert a cukor megkeményedik benne és darabokban összeáll.)

Nincsenek megjegyzések: