2007. február 3., szombat

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 ek méz

Elkészítés:

A mazsolát a rumba áztatjuk, és alacsony fokozaton a mikróba tesszük 1-2 percre.
A gesztenyepürét villával összetörjük ( a férjem szerint öszemaszoljuk).A tejből egy keveset elveszünk és simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, és a gesztenyepürét apránként belekeverjük, míg sima nem lesz. Ez kézi habverővel a legkönnyebb. 1-2 percig főzzük. Az eredeti recept szerint merülőmixerrel habosíthatjuk. Belekeverjük a mézet és a mazsolát, és tejszínnel díszítve tálaljuk. Hidegen és forrón is isteni.

Nincsenek megjegyzések: