
Hozzávalók:
ízlés szerint :
lencse
hagyma
virsli
retek
főtt tojás
öntet
Elkészítés:
A lencsét babérlevéllel megfőzöm (előtte egy éjszakára beáztatom, így nagyon hamar megfő). Közben a virslit megfőzöm, felkarikázom, a hagymát is karikára vágom, picit megsózom. Ha épp van, a retket és a főtt tojást is felkockázom.
Öntet:
Citromlevet és pár teáskanál dijoni vagy ízesített mustárt kézi habverővel simára keverek, színes borssal ízesítem, cseppenként olívaolajat adok hozzá, és a végén pár csepp balzsamecetet is. Meg is sózhatom, ha úgy érzem. Hogy a citromlé markáns ízét enyhítsem, icipici barnacukor is mehet bele.
A saláta hozzávalóit jól összeforgatom, hidegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése