2007. február 3., szombat

Villámdesszert Szentestére- Meggypuncs fagylalttal

Hozzávalók:

1 üveg magozott meggybefőtt
5 dkg kristálycukor
2,5 dl vörösbor
ánizs, fahéj, citromhéj, vaníliás cukor
vanília- vagy madártejfagylalt

Elkészítés:

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a meggylével és a vörösborral felöntjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, citromhéjat, vaníliás cukrot, és közepes hőfokon kb 10 perc alatt kissé besűrítjük. A recept szerint leszűrjük ( én nem tettem, imádom a fűszereket benne) és beleforgatjuk a meggyet. 1-1 üvegkehelybe öntünk egy keveset és fagylaltot teszünk a tetejére. Fahéjas aprósütit kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: