2009. február 22., vasárnap

Bulgursaláta sütőtökkel


GoodFood- recept. Még szép. Tényleg függő lettem.

Hozzávalók:

pár szelet sült tök húsa
bulgur
egy csicseriborsó- konzerv
spenót ( leveles, nem püré)
egy gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A bulgurt nyakon öntöm forró vízzel, hogy jól ellepje. Előzőleg belekarikáztam a fokhagymát.
Hagyom, hogy fedő alatt megpuhuljon, nem kell főzni, csak lefedni.
Közben a spenótot felolvasztom, felvagdosom, a csicseriborsó- konzervet lecsöpögtetem, a sült tököt felkockázom.
Egy tálban összekeverem a bulgurt, spenótot, csicseriborsót és a tökkockákat.
Sózom, borsozom, ha lett volna itthon, recept szerint tettem volna bele harissapasztát, én ezt most egy paprikás ízkockával pótoltam (tudom, ejnye- bejnye).
Tálaláshoz egy adag natúr joghurtba belekeverek egy kis citromlevet, belepasszírozok egy gerezd fokhagymát, és pár kiskanállal teszek a bulgursalátára.


Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Millie írta...

Ez a fotó remek lett!!!!!!