2009. január 9., péntek

Egy zacskó ruccola- kétféle saláta

Vargányás- vörösáfonyás ruccolasaláta



Az eredeti ötlet Pákosztos Millié, friss áfonyával és vargányával, valamint vízitormával.
http://pakosztos.blogspot.com/2008/04/fonys-vargnyasalta-ruccola-s.html

Friss hiányában szárított vargányát és vörösáfonyát használtam, a vízitormát pedig elfelejtettem.
:-)
A vargányát beáztattam, míg előkészítettem a többi hozzávalót.
A ruccolát tálba tettem. Én mindig zacskósat használok, ezen soha nem spórolok. Nem kell megmosni, nincs rajta csikorgó homokszemcse, nem kell a felét kidobni, csak elegánsan kivenni a zacskóból és felhasználmi. Bőven megéri az árát.
2 gerezd fokhagymát felszeleteltem, olajon elkezdtem pirítani, míg finom illata lett, ekkor hozzáöntöttem a lecsepegtetett vargányát, és összepirítottam, ez kb másfél perc.
Zutty hozzá a ruccolához, hozzáadtam a vörösáfonyaszemeket, balzsamecettel és olívaolajjal meglocsoltam, és kész.




Mangós- mozzarellás ruccolasaláta
- a GoodFood magazine 101 Friss saláta c. könyvéből-



A mangót meghámozom, felkockázom. Egy tálba teszem a ruccolával és a mini mozzarellával együtt.
Az öntethez olívaolajat, édes szójaszószt és egy fél lime levét kevertem össze. Eredetileg édes chiliszószt kellett volna használni, de az épp nem volt itthon.
Friss borssal szórtam meg tálalás előtt.
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Titokban (mert néha egy picit cikinek tartom) én is előnyben részesítem a zacskós salátákat. Olyan egyszerű, hogy nem kell vele szőrözni.