2009. január 24., szombat

Karácsonyi utózönge 2- avagy reggeli két személyre


...milyen csodálatos, mikor az ember lányát az anyukája ilyen reggelivel várja Karácsony egyik napján...
(szeretném felhívni a figyelmet a franciasaláta virág alakú díszítésére.)
:-)

A menü:

Kétféle töltött fasírt
Svéd gombasaláta
Franciasaláta a nagykönyv szerint
Natúr krumplisaláta



A (nekem) fasírt vagy ( úriasan) Stefánia- szelet egyik fele hagyományos főtt tojással töltött, másik fele pedig piros színű paprikával és petrezselyemmel "színezett" omlettel.
Ugyanolyan módszerrel készül, mint a lekváros piskótatekercs vagyis a húspépet kiterítjük, ráigazítjuk a több részletben megsütött omlettet, és feltekerjük.




Svéd gombasaláta


Hozzávalók:

szeletelt gomba
hagyma
só, bors
bor
babérlevél
paradicsompüré
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A hagymát olajon üvegesre párolom, rádobom a gombát és megpárolom. Ha friss a gomba, nem kell alá (sok) víz, mert nagyon sok levet enged. Sózom, borsozom, apróra vágott petrezselyemzöldet is tehetek rá. A paradicsompürét kevés vízzel felhigítom, mehet bele néhány lötty bor is, és a babérlevéllel összeforralom.
A gombával összekeverem.
Hidegen tálalom.


Krumplisaláta
(lilahagymával, ecetesen, fogyókúrásan, azaz majonéz nélkül)

Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: