2009. március 8., vasárnap

Fóliában sült hal mediterrán módra

GoodFood recept ismét.

Hozzávalók:
halfilé
citromkarikák
krumpliszeletek
lilahagymaszeletek
kapribogyó
olajbogyó
aszalt paradicsom
kakukkfűágacskák
fokhagymagerezdek
só, bors, olívaolaj
( elvetemültség esetén-lsd én- fűszerkeverék halakhoz)
sok alufólia

A halfilét sózzuk borsozzuk, vagy, mint én, halfűszerkeverékbe forgatjuk.
Két nagyobb alufólianégyzetet egymásra helyezünk, olívaolajjal megkenjük a közepét, rárakunk egy halszeletet, arra citromkarikát, mellé pedig a krumpliszeleteket, kapribogyót, olajbogyót, aszalt paradicsomot, és a hagyma- illetve fokhagymaszeleteket, a tetejére pedig a kakukkfűágacskát, amiről néhány levelet rá is morzsolhatunk.
Tekerünk rá frissen őrölt borsot is.
Az alófólia két szélét ráhajtjuk, és a másik két oldalával jól becsomagoljuk, hogy a gőz ne szökhessen ki.
180 C-os sütőben sütjük, kb 30- 40 perc alatt sül át puhára a krumpli is.

Csomagolás előtt ilyen:



Készre sütve pedig ilyen:
(igen finom illata és íze lesz- a hal átveszi a citrom és a kakukkfű ízét, a hagyma és a fokhagyma vajpuhára sül, és a kapribogyó, olajbogyó, aszalt paradicsom és a frissen őrölt bors hamisíthatatlan meditárrán ízvilágot idéz) :

Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: