GoodFood recept, innen.
Ma este hal nélkül, mert nem kívánom.
Az utóbbi időben egyre kevesebb húst eszem, mondhatni hónapok óta elvagyok hús nélkül, kivéve egy-két rendezvényt, ahol készen elémteszik.
:-)
Na nem mintha bármi ellenérzést táplálnék a hús iránt, szeretem, de valahogy mostanában megvagyok nélküle.
Ez köszönhető a jobbára egyedül eltöltött estéimnek, és be kell valljam, az egyedülélésben az egyik legjobb dolog, hogy nem kérdezi meg senki esténként: EZ meg mi? Nincs benne hús! EZ a vacsora???
( persze félreértés ne essék, nem mindig jó szingliként, de mostanában ezt dobta a gép, és igyekszem a pozitív oldalaira koncentrálni...)
Azt is észrevettem, hogy a főzőcskéim nemcsak vega-, de bio- és reformirányba is tendálnak.
Hajdina, köles, mindenféle lencse, bulgur, kuszkusz, cékla, spenót, ruccola bármikor jöhet, bármilyen mennyiségben.
Sokat olvasgatom a vega- blogokat, és nagyon sok finomságot készítettem már, bár nem mindig postolom.
Na nem baj ez, legalább egészségesen élek.
:-)
Meleg lazacsaláta saját fejem szerint
Hozzávalók:
sült cékla ( nem az ecetes bolti!)
sült krumpli
párolt zöldborsó
saláta, például madársaláta
újhagyma felszeletelve
néhány szelet bacon ( jé, ez csak most veszem észre, hogy kellett voléna bele...)
lazacfilé
Az öntethez:
dijoni mustár
pár csepp lime- lé
extra szűz olívaolaj
joghurt ( az eredeti receptben nincs)
Elkészítés:
Egy tepsiben az egész céklát és a krumplikat megsütöm, előtte persze jól lesikálom. Én meg szoktam öntözni egy kis olívaolajjal, tekerek rá borsot, és 200 C- on 1-1,5-2 óra alatt megsütöm. Régebben fóliával letakartam, de ma nem, és így sokkal finomabb lett, és hamarabb is átsült.
Ezután megpucolom és cikkekre vágom a krumplikat és a céklát is.
Közben megpárolom a zöldborsót, és egy serpenyőben átsütöm a bacon- szeleteket, majd a lazacfiléket is.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverem, és egy tányéron szépen elrendezve tálalom, az újhagymakarikákkal megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése