2008. december 22., hétfő

Csodálatos aprósütemények





Aprósütik made by Anya

Ugye gyönyörűek?

Néhány recept, ami nem titkos családi :-)

Fehér kókuszos aprósütemény
(Alsó kép)
( a Blikk Nők 2008. december 10-ei számából)

Hozzávalók:

25 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
7 dkg vaj
2 ek rum
porcukor
étcsokis tortabevonó és szórócukor

Elkészítés:

A porcukrot szitáljuk egy tálba, keverjük össze a kókuszreszelékkel, és a puha, kockára vágott vajjal. Ízesítsük a rummal, és keverjük össze sűrű masszává. Gyúrjunk belőle kis golyókat, forgassuk porcukorba, és nyomkodjuk pici fémformákba. Hűtőben hagyjuk megdermedni, szedjük ki a formákból, és az olvasztott csokival és szórócukorral díszítsük. Hűtőbe is visszatehetjük, de levegőn is megszárad.

Sárgabarackos linzerkocka

Hozzávalók:

42 dkg liszt
28 dkg hideg vaj vagy margarin
14 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 egész tojás

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajjal/margarinnal elmorzsoljuk, a 3 tojás sárgájával és az egész tojással összegyúrjuk.
Gyorsan dolgozzunk, hideg kézzel, így is nagyon lágy tésztát kapunk. Hűtőben lehűtjük, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, és felfordított tepsi hátán sütjük, amit lekentünk zsírral és beliszteztünk. Addig sütjük, amíg a széle rózsaszín lesz, de a teteje ne legyen(maradjon fehér), mert akkor kiszárad és megég. Sütőpapírral is próbálkoztunk de azon nem sül át. :-(
Ha megsült, lecsúsztatjuk a tepsi hátáról.
Az első, még meleg tésztalapra házi baracklekvárt kenünk, jöhet rá a következő lap, majd még egyszer ismételjük. A legfelső lapot cukormázzal megkenjük, amihez porcukorhoz citromlevet keverünk, úgy, hogy sűrű massza legyen.
Aszalt sárgabarackkal díszítjük.
Érdemes 2-3 nappal a fogyasztás előtt megsütni, hogy kellően megpuhuljon, így nem törik össze, mikor felvágjuk.
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: